~ teristimewa~

assalamualaikum wbt.

post ini atas permintaan adik kesayangan. =)3

sebelum itu, ingin meminta maaf pada khairul fathiah binti khairon kerana terlupa mengucapkan selamat hari lahir yang ke 19 tahun. semoga dengan pertambahan usiamu, semakin bertambah iman dan amalmu, semakin memberi erti hadirmu kepada insan sekeliling. ameeennn..

atas permintaan, ku utuskan sajak buatmu, he he he

adakah sgt cute??hehe

adakah sgt cute??hehe

semua kerana dia,

ku utus kalam pujangga,

pada si dia,

perawat duka tika bersendiri,

terasa ramai bila disisi,

penceria tika dilanda emosi,

dia, kekadang adik yang sangat manja,

kekadang kakak yang sangat peka,

kekadang sahabat pemberi idea,

sering kali menjadi dirinya,

yang tiada galang gantinya,

jauhmu ku terasa,

meningkat usia mu seiring usiaku,

semakin kita jauh meninggalkan zaman yang serba ceria itu,

semakin dekat menuju alam yang penuh tanda tanya

tapi,

jangan sekali kita lupai Dia,

biar meningkat usia

bertambah iman dan amal kita padaNya

bukan makin laju mengejar dunia fana

ingat adikku,

walau siapa pun kita,

dan dimana kita berada,

kita tetap sentiasa menjadi hambaNya.

suka tak dapa hadiah sajak?maaf yea..doakan final sama-sama, semoga najah

120509

11.15 pm-11.25pm

irbit jordan.

note no1): maaf pada yang bukan berkenaan, sekali lagi post peribadi

note no 2): semoga ada entry bukan terlalu peribadi

note no3): sajak 5 minit, maaf jika long kurang terkesan.

note no4): buat link besar-besar yea. he he he..

note no 5): doakan final, semoga berjaya

note no 6): kan kek nie dah cakap, tak percaya sudah. hu hu hu (to long)

4 thoughts on “~ teristimewa~

  1. huhuhu~~
    terharunye~~~
    tp bukan utk saye~~
    (perasaan terharu bertukar menjadi jeles)
    hahahaha~~~
    nway..happy birthday to my little sister~~~
    semoga segala impian dan cita2mu tercapai~~
    meningkatnya umur menandakan matangnye fikiran seseorang~~
    maka berfikirla seperti orang dewasa~~
    LONG..betabah!!!:D

  2. kekni thanks…
    thanks banyak2..
    siap title teristimewa lagi tuh..
    tapi..
    ape letak gambar ni
    seyes malu
    tak tahan dah…
    caption gambar pon jahat!!
    btw,
    thanks lagi…
    wpon ni sajak paksa
    long bace mcm kekni wat btul2 ikhlas kayh..
    all da best tu kite be2..
    bahsha!!

  3. my pleasure wat long…hehe..kenapa nak malu pula?? keknie dah tak ada gambar lain, gambar ni aje yang paling cute kot…hihi…terharula plak long..

  4. ala anis…sangat minta maaf yea, next birthday InsyaALLAH…jika ada umur..hehe (penuhla blog nie dengan post sajak birthday..huahuahua)
    anis!!!!pon bertabah tau..hehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s