~ untuk senior ~

salam semua…

minta-minta sihat sentiasa.
hari ini 24 julai 2009. esok 25 julai 2009. dan lusa 26 julai 2009.
hari semalam 23 julai 2009. dapat hadiah lagi. hehe.. dari siapa ya? hehe
suka-suka. terima kasih bagi yang bagi hadiah.

esok akan hantar senior kembali pulang ke tanah air setelah 2 tahun disini.
rasa nak ikut balik juga, tapi perjuangan di sini belum selesai. melayu sekarang bukan mudah lupa tau!
kepada senior ku semua, selamat berbakti kepada nusa, bangsa dan agama. praktikalkan ilmu yang ada. tunggu kami menjejak langkah kalian. semoga kalian berjaya di dunia dan akhirat.

setelah pemergian senior. kami yang junior kembali menjadi senior. adduuh! [juniorku sila jangan nakal-nakal datang sini]

cuma berbaki setahun untuk mengutip berlian di sini. cukupkah? moga semua mampu memaksimumkan utiliti kepenggunaan masa mencari ilmu.

untuk senior lagi, setelah perjumpaan semalam, banyak rupanya yang kami tak sedari terlihat dimata kalian. mungkin selepas ini kami sudah tiada pemerhati yang tidak berbayar. aduh ruginya!

terima kasih atas jasa dan pengorbanan kalian. ilmu pengetahuan, pengalaman, cerita, nasihat, teguran, tempengan, kemarahan, bebelan, mainan dan segala yang pernah kalian bagi pada kami. jasamu dikenang.

minta dihalalkan semuanya. jika ada hutang, mintala untuk diingatkan supaya kami boleh kembalikan hutang kalian. jika kalian ada hutang dengan kami, sila jangan segan-segan untuk pulangkan kembali kepada kami. hehe

barang-barang yang kalian wakafkan kepada kami, akan kami maksimumkan kepenggunaanya.

doakan kami berjaya seperti kalian. datang 26 dan kembali ke malaysia seramai 26. tak boleh kurang. kalau berlebih itu sudah rezeki. hehe

tiba-tiba terfikir, senior ke saya yang akan meninggalkan? kenapa begitu banyak wasiat yea? aduh!

terakhir, jaga diri kalian baik-baik. kad kahwin sila jangan lupa post. tak pun sekarang dah moden, email kan pun kami tak kisah. janji jemput tanda ingatan.

kami akan setiasa merindui kalian. semoga ukhuwah dan persaudaraan yang kita bina mampu bertahan sehingga ke syurga. ameenn

note no 1) serius nak ikut balik. tapi tak boleh. [sabar mode]
note no 2) kalau ada kerja kosong dan sesuai dengan kami, silala promotekan kami yea
note no 3) kita adalah produk IKIP + university Yarmouk [itu jangan lupa]
note no 4) sila jangan lupakan kami
note no 5) jangan rindu kami sangat-sangat, tapi MESTI doakan kami. hehe. [tamak]
note no 6) maaf dan terima kasih atas segalanya
note no 7) jumpa di malaysia ya…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s