~ DIA sudah susun sebaik mungkin, sangat baik! ~

Dengan Nama ALLAH yang Maha merancang dan Sebaik-baik Perancang!

ALhamdulillah.
Alhamdulillah.
ALhamdulillah.

Dikandungan oleh seorang wanita yang hebat, Alhamdulillah, dah ALLAh susun begitu.
ALLAH tak bagi pilih ibu sebab pilihan ALLAH lebih hebat. 🙂

Kehilangan bapa sedari kecil. Sudah ALLAH tentukan begitu. Tetapi, ALLAH ambil satu, ganti dengan yang banyak! Pakcik-pakcik dan abang ramai. Alhamdulillah.

Sekolah tadika, mahu sekolah di tadika depan jalan, bukan tadika bawah surau, tetapi, ALLAH susun atur begitu, dapat juga sijil tadika kan?

Sekolah rendah, mahu selalu duduk kelas depan, tetapi pernah sahaja duduk kelas akhir, sebab, ALLAH nak kurniakan sabar dan bagi peluang dapat number depan-depan dalam kelas. Cantik susunan ALLAH.

Sekolah menengah, tak mahu sekolah di sekolah agama, mahu sekolah di sekolah biasa yang pakai kain biru. Tetapi ALLAH letakkan disitu, Alhamdulillah, lulus Sijil Menengah Agama juga.

Lepas SPM, memang niat tak mahu sudah sambung dalam bidang pengajian Islam, tak kisahlah Syariah ke, usul fiqh ke, yang penting tak mahu sudah belajar tentang SYARIAH lagi, tambahan kalau ada subjek bahasa arab, memang sudah tak mahu dan sudah penat. Mahu tukar jurusan.

Tetapi, ALLAH hijabkan diri masa daftar IKIP Yarmouk, tak Nampak perkataan Syariah didepan tawaran itu, dan tak perasan akan sambung ke Negara Arab dan MESTI menggunakan bahasa arab. subhanaALLAH. Sekarang sudah dapat degree pun. Alhamdulillah

Sudah habis belajar, tekad tak mahu masuk industry, maksudnya tak mahu kerja dalam bank, yang mahu kerja yang berkaitan dengan ekonomi, tak mahu bank, tetapi ALLAH jodohkan juga dengan bank! Sekarang, kadang-kadang seperti bahagia kerja di bank.

ALLAH juga kenalkan dengan beberapa orang untuk dijadikan calon pasangan, tetapi ALLAH ‘tarik’ di saat-saat akhir, subhanaALLAH, cantik rahsia ALLAH. ALLAH tangguhkan dulu untuk bagi ruang diri betul-betul sedia. Alhamdulillah.

Tak semua yang kita mahu, itu yang terbaik untuk kita, tetapi apa yang kita dapat selalunya paling indah buat kita, bagi kita yang faham halusnya bahasa ALLAH dalam memberi. Syukur Ya ALLAH!.

Kan ALLAH ada cakap : dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya. [al-baqarah 216]

Dan lagi ALLAH kata : ……kerana boleh jadi kamu bencikan sesuatu, sedang Allah hendak menjadikan pada apa yang kamu benci itu kebaikan yang banyak (untuk kamu). [an-nisa 19]

Mana lagikah nikmat ALLAH yang mahu didustakan?

Bersyukurlah. Alhamdulillah.

Terima Kasih Ya ALLAH!

belum disenaraikan jenis nikmat yang diberi percuma.yang nampak dan yang tak nampak. SubahanALLAH! hebatnya MU ya ALLAH….

malu…..

p/s: kalau ada orang kerdil, memang dia kerdil, kalau tiada sifat hamba, sia-sia jadi kerdil. kalau jadi orang besar, memang dia besar, kalau tiada sifat syukur, sia-sia jadi besar.
150611
1pm

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s