~ Don’t be too hurry :) ~

Dengan Nama ALLAH Maha Pemilik Hati dan Maha Memberi Rezeki.

Image

Alhamdulillah.

Alhamdulillah

Alhamdulillah

 

Ala kullu nikmah wa niqmah! 

Nak tulis banyak sangat. Perjalanan sepanjang tahun 2012 (dari Jan-Mac) tetapi masa sangat tak cukup. (boleh ke?) tak apa, kita cuba. 🙂

Kerja sekarang makin banyak. Walau masih sempat update facebook dan blog hari ini. Release mata bagi tajam semula untuk lihat huruf-huruf atas dokumen. Saya suka kerja saya! yeaahh~

Kita mesti bahagia untuk membahagiakan -qouted by Prof Dr Muhaya- 

Sangat setuju. Dan setiap pagi setelah kembali dari program bidadari Dunia yang ‘heaven’, hari-hari berusaha untuk bahagia. Setiap hari ingatkan diri tak mahu berfikiran negatif. Setiap pagi bangun dan puji diri sendiri. opss~ Untuk tingkatkan keyakinan diri. 🙂

Bahagia itu bukan pada apa yang kita ada, tapi pada apa yang kita boleh berikan. Lagi banyak kita boleh bagi, lagi bahagia diri kita. Apa yang kita boleh bagi tak semestinya duit, harta atau barang material, tetapi yang kita sendiri ‘kaya’ dengannya, sebagai contoh kasih sayang, perhatian, senyuman. Yang semuanya, insyaALLAH mudah dilakukan. Jadi sekarang, saya mahu memberikan SEBANYAK-BANYAK kasih sayang dan senyuman. Jom sama-sama.

Lagi point penting yang sangat-sangat saya cuba lakukan setiap hari adalah untuk memaafkan setiap orang sebelum tidur. Ya, saya nak maafkan SEMUA orang. Dan, meminta maaf dengan yang buat salah sekali lah kan. 

Bagi ‘anda’ yang sengaja buat saya dan keluarga saya marah, saya dah maafkan. Sudah tidak ada lagi kegeraman dan kesakitan hati pada ‘anda’. Masalah ‘anda’ dengan saya, sudah tiada, tetapi dengan setiap ahli kelurga saya, saya tak tahu. Minta maaf sendiri ok? 🙂 Sebab ia jauh dari bidang kuasa saya. 

Oh~ saya juga nak mengucapkan terima kasih pada ‘anda’, mungkin niat ‘anda’ untuk menyakiti saya, dan pada mulanya ‘anda’ berjaya, tetapi selepas itu, saya menjadi lebih kuat dan sangat optimis! Dan saya bahagia dengan kekuatan yang ALLAH berikan pada saya melalui ‘anda’. Terima kasih tau. 🙂

Saya sangat yakin yang ‘anda’ membaca blog saya dalam diam. Walau apa pun terjadi, saya tetap doakan ‘anda’ beroleh ketengan yang ‘anda’ cari, dan moga ALLAH limpahkan banyak-banyak nikmat kepada ‘anda’ dan semoga anda tidak lupa untuk bersyukur dengan segala nikmat tersebut.

‘Anda’, ‘anda’, andai saya ada salah sebelum ini, sy juga minta juga. Maafkan saya yea. Kita sama-sama baiki diri, Pass is Pass. 

Saya tak mahu ada sakit-sakit pada hati, Tak mahu juga sakit hati lagilah tak mahu menyakitkan hati. Sebab, hati ini organ paling penting. Saya nak jaga ia betul-betul. ‘anda’ dan anda-anda  yang lain, jom bantu saya dan bantu diri sendiri. 🙂 Jaga hati dan hiasi peribadi.

 

.

.

.

p/s: i’m looking for SOLENA, ada tak? kalau ada nanti email ye…Terima kasih. Hehehe

p/ss: Gambar kat atas tu tak adalah bermakna sangat, tetapi TERLALU bermakna bagi yang memahami. Pada mereka yang kata saya memilih, saya mengaku sebab mestilah kena pilih baik-baik. Tak kan nak main rembat sahaja kan? Ingat macam beli ikan kat pasar? Beli ikan pun pilih yang segar-segar. Inikan pula ayah untuk permata-permata Islam. Laaagi kena pilih. Cuma taklah cerewet. Kena bezakan betul-betul ok. 🙂 -saya cuma mahu seseorng yang mahu menuju TUHAN, dan tak lokek dengan senyuman. 

p/sss: Kesalahan membuat keputusan memang akan boleh memberi kesan. Cuma, pastikan kesalahan sama tidak berulang. Kesalahan dan kesilapan itulah yang membungakan kehidupan dan mematangkan tindakan. InsyaALLAH, ALLAH knows best!

dan saya tahu, ALLAH sayang saya sangat-sangat. Dan saya nak balas kembali kasih sayang ALLAH pada saya, dengan jadi HambaNYA yang baik, eh, paling baik! Usaha itu perlu dan positif selalu. 

p/sss: kita adalah apa yang kita fikirkan, kita juga adalah apa yang kita lakukan. Kuasa minda~

p/sss: Akhirnya, ada juga entry! Alhamdulillah. Jom, back to work dengan senyuman penuh keikhlasan. ^_____________^ hehehe

 

~ andai bukan Dia, pada siapa lagi? ~

Dengan Nama ALLAH yang Maha Mengetahui.

ALhamdulillah.

Alhamdulillah.

Alhamdulillah.

 

 

Disaat keinginan melonjak-lonjak,

Bagaikan tiada apa yang mampu menghalang,

Merasakan setiap perancangan tidak kan ada terlepas pandang,

Memikirkan, semuanya seperti dirancang.

Dan dikala itu,

Mana imanmu?

Yang meyakini ALLAH itu Maha Tahu?

Yang percaya ALLAH juga merancang sesuatu

Yang tahu, tanpa izinNya, tak akan berlaku sesuatu, .

Dimana?

Dimana imanmu?

Bukankah tawakal itu datnag selepas usaha?

Bukankah tawakal itu tanda kebergantungan padaNya?

Andai hilang tali tawakal itu,

Bagaimana terbangnya lelayang iman?

Pada siapa dan dimana akan jatuhnya ia?

Ahhhh!

Tawakal itu adalah percaya

Percaya pada Dia

Bukan pada hebatnya usaha

Dan jua bukan

Pada puncak lonjak rasa

Tetapi, pada Tuhan yang Maha Esa

Dia yang menyata,

“jadi, maka jadilah ia!”

 

 

# Bila sesuatu yang terjadi tidak seperti yang diimpi,

tanya kembali pada diri, setinggi mana tawakal  pada Ilahi?

 

# dush~ mungkin ALLAH tak benarkan terjadi sebab belum sepenuhnya berserah diri! ALLAH.

ilahi, anta Maqsudi wa ridoka matlubi.

~ kata-kata hati ~

Dengan Nama ALLAH Pemilik Hati Ini…

Alhamdulillah, 

Alhamdulillah

Alhamdulillah.

 

This entry just wanna let all of you know that, whatever happens, i always do love you, deeply, more than what you think!

sometimes, we have no idea about have happens in our life, but believe in ALLAH, trust Him most and you will find yourself in faith! Just follow the flow.

love others means love ourselves, to love ourselves, do love ALLAH first!

ALLAH, please give me Your Izzah wa Rahmah!

Ilahi, anta maqsudi, waridoka matlubi…

tenanglah wahai hati………..

 

~ bila??? bila??? ~

Dengan Nama ALLAH yang Maha Pemurah dan Maha Pemberi Rezeki…

 

Alhamdulillah

Alhamdulillah

Alhamdulillah…

 

 

bila? bila? bila saya boleh update blog ini dengan baik ya? Haisshhh….

Image

 

OK, teringin sangat nak makan ini makanan……mengidam sudah! 😦

Gambar pertama kali makan di Doi3ah, masa hari pertama sampai di Jordan, sekali makan sudah jatuh hati….Maqlubah!

~ masak campak-campak dan penulisan ~

Dengan Nama ALLAH yang Maha Berkuasa
Alhamdulillah
Alhamdulillah
Alhamdulillah

Lama sungguh tidak di update blog ini. 2 minggu juga lah. 
Banyak juga cerita yang mahu dikongsikan. Yang mana sempat bolehlah die nukil, mana yang lupa, simpan sendiri sahajalah nanti.

1) Kerjaya
Dunia kerjaya makin mencabar. Sangat mencabar. Alhamdulillah, masih under probation (disini kata tempoh berpantang). Pantanglah sangat! Habis tahun 2011 ini menjelma tahun baru dengan segala macam projek dan tanggungjawab baru. Cuba dan sedang dalam proses mencabar kebolehan dan meng-kreatif-kan minda untuk cipta satu produk baru. Serius sakit kepala. Bank ini tidak sama seperti bank-bank kebanyakan dan well-known macam bank-bank lain. Produk-produk yang ada juga mestilah high level. Sesuailah dengan pelaburan punya konsep. Any idea? Fikir-fikir!!!

Tahun depan juga bermulalah tugas sebagai Shariah Review Officer secara total. Maknanya, tugas seriously makin berat dan meruncing. Memang sangat takut berdepan dengan tanggungjawab memastikan semuanya comply dengan Shariah. Berdebar, risau kalau-kalau tidak dapat lakukan yang terbaik. Tugas ini sangat berat. Berkaitan dengan hukum halal dan haram. ALLAH, mudahkanlah aku…

Walaupun begitu, ini adalah satu perkara yang baru dan mencabar untuk cari tahu dan mengambil tahu. Berusaha menjadi lebih sensitif untuk kesan kerompongan-kerompongan yang ada. Berusaha menjadikan setiap transaksi yang dilakukan selaras dengan Shariah. Sahaja aku bekerja kerana ALLAH taala. Ameeenn~

2) Kehidupan
Hidup mesti ada perubahan. Perubahan yang positif. Ya, saya sedang berubah dan sentiasa mahu berubah. Antara cara saya melakukan perubahan adalah dengan berhijrah. Dari desa bangsawan ke melur. Dari duduk di tempat orang atasan kepada tempat orang kebanyakan. Haha.

Hijrah menuntut pengorbanan. Sudah ditimbang baik buruk, pro dan cont, nekad mahu berpindah. Moga dengan keputusan ini, membawa kebaikan pada semua orang dan terutamanya kebaikan pada diri sendiri.

Bakal kembali serumah tetapi bukan sebilik dengan rakan sebilik dahulu. Niat dalam hati mahu hidupkan suasana Andaleep dan bayt zuhud kembali semasa die melur nanti. Moga ALLAH istiqomahkan kami untuk lakukan kebaikan. Ameenn~

3) Konflik
Diri menjadi sangat kagum kepada wanita bekerjaya yang kerjaya adalah office hour. Maksudnya bukan guru. Bukan tidak mengagumi kerjaya guru, tetapi semua orang tahu, guru masanya ‘berkat’ berbanding kerjaya lain. 

Sebagai wanita yang belum berkahwin, diri merasakan OK sahaja menjadi seorang wanita yang bekerjaya dan kerja mengikut jam pejabat. Masih tiada komitment besar melainkan untuk diri sendiri dan orang sekeliling yang belum begitu mengikat. Tetapi bila sudah berumah tangga dan mempunyai anak, mesti sukar mahu menguruskan dan memaksimumkan keberkatan masa. (ini pemikiran yang masih belum menghadapinya, kalau dah hadapi, minta ALLAH mudahkan dan ringankan tekanan).

Berada dalam industri perbankan Islam ini memang sangat mengujakan. Setiap hari ada sahaja perkara baru yang akan kita ketahui. Dan, banyak lagi khazanah ilmu perbankan yang masih belum diterokai. Ibaratkan ilmu muamalat seperti hutan dara yang masih suci. (teringat seminar berkaitan hibah). Berada di dalam ini diri rasakan tanggungjawab membawa perbankan islam lebih tinggi dari konvensional sangat tinggi. Memberi pendedahan kepada masyarakat bahawa perbankan islam adalah satu kewajiban bukan pilihan. Memberi kesedaran bahawa perbankan konvensional sememangnya riba’.

Tetapi, setelah difikir, dimuhasabah, tanya sudut hati paling dalam, ini bukan tempat yang sesuai untuk diri ini. Diri rasakan, jiwa dan keadaan yang ada ini tidak selari. Maksudnya, masih belum 100% diri ‘gembira’ dan ‘masuk’ dengan kerjaya ini.

Memang banyak kebaikan yang ada dalam industri ini, tetapi entahlah, terasa kurang pada kepuasan. Walau dapat gaji setiap bulan, tetapi sayang, diri rasa potensi sebenar yang ada dalam diri ini belum dikeluarkan sepenuhnya dalam dunia perbankan. Yang memeningkan lagi, kadang-kadang diri sendiri tidak tahu apa sebenarnya potensi yang ada dalam diri ini. Hmmm~

Mengenangkan tanggungjawab, harapan dan masa depan, maka, diri tetap kuatkan kaki dan hati untuk terus dalam bidang ini. Cuma, diri sendiri tidak boleh berjanji yang akan kekal dalam dunia kerjaya yang sebegini. Tuhan, tolong tunjukkan yang terbaik untuk diri.

Dan diri berasa sangat teruja kerana ramai adik-adik junior telah melangkah dalam alam ini. Kiranya ada pelapislah.  dan harapan diri juga, lebih ramai rakan-rakan dan junior-junior yang masuk dalam bidang ini dan menyedarkan masyarakat bahawa perbankan islam ini sebagai satu kewajipan. Kewajipan untuk menjauhkan yang haram dam melakukan yang halal.

4) Ekonomi
Alhamdulillah, kerajaan banyak melakukan kebaikan dan kebajikan kepada seluruh warga Malaysia. Dan, yang paling terbaru, pemberian wang saraan RM500 kepada isi rumah yang berpendapatan kurang dari RM3000 sebulan. Maklumat lanjut boleh lihat mana-mana artikel mengenainya.

Malah, kerajaan juga akan meningkatkan gaji pekerjanya. Keadaan ini baik untuk menggalakkan lagi ekonomi yang sedia ada. Meramaikan pengguna yang berkeinginan dan mampu untuk memiliki. Cuma, secara teorinya, dalam ekonomi, setiap yang diberikan maka akan wujud kos lepasnya. Jadi persoalan yang timbul dalam benak ini, apakah kos lepas kerajaan yang perlu dihadapi untuk memberikan sebanyak ini subsidi?

Adakah kos lepasnya penarikan subsidi pada barang keperluan, kenaikan harga minyak yang nanti akan membawa kepada peningkatan harga-harga semua barangan lain? Kenaikan inflasi?

Setiap bulan, perbelanjaan kerajaan bertambah dan deficit setiap tahun.

Pada pendapat diri yang masih cetek ilmunya, bukan tidak boleh diberikan subsidi sebegitu, tetapi apa yang diri nampak kesan yang akan berlaku dengan wang banyak dipasaran adalah inflasi. Jadi, duit yang banyak tetapi kuasa beli masih lagi sama, maka tiada perjumpaan titik temu!

Atau, mungkin kerjaan memberikan wang bantuan dengan memberikan subsidi pada barangan keperluan. Dengan ini, barang-barang keperluan akan turun harga atau boleh dikawal harganya sehingga semua lapisan masyarakat mampu untuk membeli barangan keperluan. Pasaran makin sejahtera. Yang susah merasakan kesenangan, yang kaya menjadi aman.

Kebajikan itu boleh terus dirasai oleh semua rakyat. Bukan hanya rakyat pilihan. Sebab, semua orang menggunakan barang keperluan untuk terus hidup. Hasil dan kebajikan mengalir terus kepada yang berhak tanpa sebarang diskriminasi dan jenayah kolar putih!

Moga-moga pemberian ini juga bukan untuk meraih undi padi pengundi. Bila sudah habis pilihanraya, semua harga barangan melambung tinggi, subsidi ditarik balik bagi membaiyai kos yang sudah digunakan, cukai dikenakan pelbagai jenis, jadi, apa faedahnya subsidi RM500 sebulan tetapi tidak boleh memenuhi keperluan?

Mungkin terlalu keras dan sangat teorikal, tetapi apa yang pasti, setiap yang berlaku mesti ada kesannya. Sama-sama kita nantikan.

Setelah membaca LAGI dan LAGI dengan perbincangan dengan sahabat-sahabat lain, sebenarnya baru diri tahu RM500 untuk Tahun 2012. BUKAN SETIAP BULAN. Jadi, komen ini tidak memberi kesan. Terima kasih.

5) Sosial
Dan lagi dan lagi………masalah sosial yang sangat ketara dan dekat dengan diri ini adalah masalah kebejatan rasa malu dan hormat pada orang lain. Terutama dalam train. Masalah pemakaian pun sama. Dunia…..

Semoga saya, dan mereka-mereka jauh dengan kebejatan sosial seperti ini. Moga ALLAH pelihara kita, Malaysia dan seluruh dunia dengan rahmat dan kasih sayangNya. Ameenn~

Diri mahukan suasana yang sihat dan selamat. Selamat untuk dunia dan selamat untuk akhirat. Suasana amat penting untuk kita terus istiqomah dan thabat pada jalanNya. Suasana boleh mendorong kita melakukan kebaikan, jika duduk dalam suasana yang baik dan mendorong melakukan keburukan jika duduk dalam suasana yang buruk.

Suasana = enviroment = keadaan sosial.

6) Diri sendiri
Banyak perkara yang terjadi dalam bulan 11-12 ini. Alhamdulillah. Target 2012 tidak banyak. Ada yang dipotong list pada saat-saat akhir. Kira-kira tahun lain punya pencapaian. Tahun depan yang simple dan menjurus lebih pada dunia kerjaya sahaja. Dan juga dunia kepuasan aset. Haha.

Bila dah bekerjaya, dah cukup umur, mesti lah terfikir soal kahwin kan? Hehehe. Fikir dan dalam proses baiki diri. Moga ALLAH sabarkan dan tabahkan hati, mudahkan jalan untuk kami. Then, No more further comment. Hahaha

7) Kekeluargaan
Ahli keluarga Ibnu Hagzai kini semakin bertambah. Alhamdulillah. Untuk tahun depan juga setakat bulan 1-2 akan bertambah 2 orang lagi. Alhamdulillah. 1 bulan 1 orang. Oh, bulan 3 seperti akan ada kenduri lagi. Hehehe. Seronok bila semua dah besar-besar.

Baru-baru ini ke KLCC. Layan anak saudara jalan-jalan. Dapat diskaun tu part yang paling best. Hehehe. Sepanjang hari berjalan dan petangnya berendam di kolam. Tercabar rasanya bila tengok si kenit kayuh-kayuh kaki berenang, sedangkan asunya tak terkayuh. Masuk list terus untuk achievement tahun 2012 adalah pandai berenang. Hahaha

Iman juga sudah semakin besar. Kembali botak! Dan comel tetaplah remain the same. Hahaha
Bekerja kuat nak buat part time sekarang ini. Kumpul duit menyara keluarga. Hahaha.

ok. serius sangat banyak tulis. nak berhenti dulu. jika rajin, jumpa tahun ini lagi, kalau kurang masa, jumpa tahun depan ajalah. hehehe

p/s: apa kaitan tajuk dengan entry ini? maksudnya macam masak campak-campak. main letak bahan yang ada dan masak sekali. tak kisahlah jadi ke tak masakannya. ini masuk semua sekali yang ada dalam kepala, yang teringat nak tulis. ha, inilah jadinya. carca merba. haha

memang sengaja guna perkataan campur-campur. bukan tak sayang bahasa melayu, bukan juga nak buka pekung didada yang tak pandai nak bertatabahasa dengan baik, tetapi ini kes main tulis. bila terjemah macam kurang sesuai sahaja perkataan yang keluar. hahaha. lain kali akan cuba untuk tidak buat lagi. hihihi. dah salah mengaku salah ajalah, tak perlu banyak alasan.

masjid yang dulu konon-konon nak tolong tu seperti tak menjadi. sekarang nak tolong orang lain pulak lah! moga-moga kali ini jadilah. hehehe. seronok tolong orang bina masjid tau! nak tahu macam mana seronok tu, kenalah tolong sekali…yang merasa sahaja mampu bercerita. ceeehhh! hahaha

lesen P, agaknya memang untuk simpanan sahaja. tak boleh nak pamer-pamer pada cermin kereta. 😦 -kalau tak mengenangkan duduk KL yang kaya dengan jam dan kedekut tempat parking, dah lama dah beli kereta satu. haiissshhh…sabar-sabar. kereta jatuh nilai, rumah naik harga.

lama tak menulis, sekali panjang berjela. nasib koranglah kne scroll mouse lama-lama dan panjang-panjang. hahaha

Zatiey J, bila mahu update cerita turkey? -saja je tulis nama awk dalam blog nie, kira balas budi sebab letak nama akak dekat blog awak- hahaha.

orang ramai cuti Cristmas ini, sunyi sahaja office. telepon pon tak bunyi sangat. tak sabar nak cuti lama! 🙂

dan untuk terakhirnya…..
ilahi, anta maqsudi wa ridoka matlubi….

keypad offf~

~ Hamba Berliku seribu ~

Dalam mencari erti hidup
Ku sering tersasar
Jauh……
Aku hanyut dengan nafsu
Tidak melakukan suruhanMu
Dan aku,
Tidak temui rasa tenang itu
Yang pasti,
Makin jauh ku pergi
Makin resah jiwa ini.

Dalam mencari erti hidup
Ku cuba kuatkan hati
Melakukan segala suruhanMu
Meninggalakan semua laranganMu
Walau ada ku culasi
Tetapi,
Demi taqwa, ku gagahkan diri.

Namun,
Aku hanya manusia hina
Culas, malas, tangguh
Semua pernah ku lakukan
Walau kerap ku tekad untuk berubah
Tetap jua ku kembali ke jahalah

Tuhan,
Bimbingiku,
Bantuilah aku,
Tetapkan kakiku,
Pada jalan dan ajaranMu

Ku tak mahu terus menerus
Bermaksiat hati pada Tuhan
Bercanda dosa bersama nafsu
Yang ku mahu
Sentiasa teguh dan tetap bersamaMu

Hatiku, jiwaku, semangatku
Semua untukMu
Kan ku serahkan segalanya
Demi redha yang SATU
Dan,
Ku pinta lagi
Izzahkan aku
Kuatkanlah aku
Menjadi hambaMu
Yang Kau sayang tiap waktu

Dan…..
Jauhkanlah daku
Dari istidrajMU
Jauhkanlah……

02/11/11
21th floor

p/s: Tuhan, campakkan sedikit IzzahMu padaku, dan RahimMu padaku

tenang itu hanya ada pada rasa hidup sebagai hamba dan hidup bertuhan. kurniakanlah dan kekalkanlah rasa itu dalam jiwaku Tuhan…~

~ dan lagi seorang telah sempurna separuh agamanya ~

Image

Dengan Nama ALLAH yang Maha Penjaga Hati.
Alhamdulillah.
Alhamdulillah.
Alhamdulillah.

Ya ALLAH, jagalah hatiku dan tetapkanlah hatiku hanya padaMU. [Hati-hati menjaga hati agar tidak terasa hati, hati-hati memberi hati agar tidak patah hati, hati-hati menabur janji agar tidak dimungkiri.]

Isu hati dan cinta yang sentiasa subur dan tak pernah berpenghujung. Nikmat ALLAH yang diberikan kepada kita untuk merasai nikmat yang indah ini.

Alhamdulillah, sudah selamat diijabkabulkan Humi Hermilia dengan Azhar Mohammad. Tahniah untuk kalian.

Tak sangka, kawan sama batch, sama rumah, sama bilik ini sudah berkahwin. Serius seperti tak percaya. Semoga jadi isteri solehah yea umi. Sabar banyak-banyak. 

Humi memang kawan berdebat yang hebat. Idea berbincang memang selalu banyak dengannya. Selalu bermuhasabah dengannya. Oh, lagha-lagha juga dengannya. hahaha

Humi akan berangkat ke Sarawak 26hb 12 2011 ini. Mengikut suami. Jauhlah kita humi, sudah tidak boleh keluar sama-sama lagi.

Teringat saat belajar bersama dulu. Saat study sama-sama. Saat becerita banyak sebelum tidur. haha. I told you, im gonna miss that time. Tak sampai 10 tahun pun dah rindu. haha.

Semoga baik-baik sahaja dalam hidupmu yang baru ya! Janganlah segan silu nak make a call, lainlah orang kat sini, bimbang menggangu. hehehe

Banyknya kenangan tertimbul. Semoga terus segar ya.

Maaf tak boleh datang sebelum kenduri, lama-lama semasa kenduri dan tolong-tolong selepas kenduri. Semuanya masalah kekangan masa dan keupayaan. Alhamdulillah, majlis berjalan dengan baik.

Dan hari bahagiamu, sangat comel! Purple.

cepat-cepat dapat baby tau! hahaha~

~ dan lagi seorang telah sempurna separuh agamanya ~

humi dan mak 🙂

Ini entry khas. Banyak masa lebih kot. Hahaha

Ingin cerita banyak, tetapi seperti kurang sesuai sahaja. Seperti terasa akan ada hati yang terluka.

Apa-apa pun, semoga kalian para pembaca, tetap teguh pada jalanNya dan sentiasa berada dalam rahmatNya. Kita bukan siapa-siapa andai ALLAH tak mengaku kita hambaNya. Rahmatilah kami ya Rahman!

minggu depan Maal Hijrah. List target untuk 1433 sudah siap. ALhamdulillah. Usaha sehabis daya ya aini…:) Doa jangan lupa…Moga ALLAH mudahkan segalanya. Amin ya Fatah..:D

lamanya blog ini tiada gambar kan?hehe

p/s: Minggu ini majlis walimah mardiah, tetapi tak dapat datang. Sama tarikh dengan kak long liyana dan esoknya ada family day Ibnu Hagzai di Selangor.

Kelas mengaji perlu disusun semula lah! Jadual seperti kelam kabut. Semoga ALLAH bagi kelapangan masa dan kekuatan kudrat untuk ke kelas..:)

Hasanul iman sudah pandai senyum dan ketawa. Dan dia sangat asyik ketawa, dan ketawanya buat asunya rindu. Sangat rindu. Indahnya hidup si kecil~